Voorkom een blessure door goede valbescherming

Iedereen kent het wel of heeft er wel eens over gehoord, je hobby of favoriete sport (tijdelijk) niet meer kunnen uitvoeren door een blessure. Wij krijgen juist de kick van nieuwe tricks of stunts die wij kunnen uitvoeren op onze BMX. Bij het uitvoeren van een stunt op de BMX giert de adrenaline  door ons lichaam. Het aanleren van nieuwe trucks of stunts vergt veel tijd en oefening. De juiste techniek en concentratie komt hier bij om de hoek kijken. Helaas komt het ook regelmatig voor dat tijdens het oefenen er vaak ongelukken ontstaan. Dit is totaal niet erg en zo zijn de echte profs ook begonnen, waarbij het nog steeds fout kan gaan. Vandaar dat wij erop willen wijzen dat een goede valbescherming van essentieel belang kan zijn. Hierdoor verminder je de kans op blessures en in het ergste geval kan een blessure het einde van je hobby zijn door blijvend letsel. Wees niet eigenwijs en bescherm jezelf om zo het plezier in jouw sport of hobby te behouden.

Hoofdbescherming – Helm

Wees niet eigenwijs en maak er een gewoonte van als je gaan BMX-en.  Bescherm je hoofd met een helm. Tijdens een val vangt de helm de klap op en verzacht dit voor het hoofd. Daarnaast heb je minder kans op een eventuele hersenschudding of letsel aan het hoofd. Tegenwoordig is het aanbod helmen erg uitgebreid en zijn ze verkrijgbaar in moderne en sportieve kleuren. Tevens is de aanschaf van een BMW-helm ook te gebruiken voor diverse andere buitensporten.

Handbescherming – Handschoenen

Als je vaak gaat BMX-en merk je waarschijnlijk na enige tijd al dat het rubber van de handvatten in je handen gaat zitten of dat er blaren ontstaan. Vandaar dat het raadzaam is om speciale fietshandschoentjes te dragen. Deze beschermen je handen tegen blaren en daarbij heb je ook nog een beter grip op het stuur. Wanneer er een schuiver gemaakt wordt heb je ook niet meteen je handen openliggen. Dit zijn vervelende blessures met een lang herstelproces.

Kniebescherming – Kniekappen

Wanneer je ten val komt zijn het vaak je knieën die de val opvangen. Hierdoor komt het vaak voor dat je de knieën geschaafd of beschadigd hebt.  Voorkom dit met de kniekappen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, uitgebreid met een enkel beschermer en te bevestigen als een scheenbeschermer.

Elleboogbescherming- Elleboogkappen

Om helemaal beschermt te zijn tegen val en stootschade aan het lichaam hebben wij ook nog bescherming voor je armen.

Vergeet als laatst niet dat er wordt aangeraden dichte schoenen te dragen tijdens de uitoefening van de sport. Voorkom die blessure en wees verstandig om jezelf goed te beschermen tijdens het BMX-en. Oefening baart kunst en bij het oefenen hoort ook vallen en opstaan. Kom naar een van onze twee Spoked winkels en laat je goed voorlichten over de beste bescherming tijdens het BMX-en.

Bart Spoked

administrator

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *