Kinderfiets

Tips voor het kopen van de perfecte tienerfiets

Voor iedere leeftijd is er wel een goede fiets. Je begint als kleine peuter met een loopfiets, dan komt het kleine fietsje met zijwieltjes en langzaam maar zeker komt de volwassen “oma” fiets om de hoek kijken. Nou is een fiets kopen niet heel moeilijk, maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een fiets voor een tiener die elke dag op en neer naar school moet?

Meegroeien

Een tiener groeit snel. Veel sneller dan je soms weleens zou willen. Een fiets die met je mee groeit is dan ook wel aan te raden. Zo voorkom je dat je om de 6 maanden een nieuwe fiets moet aanschaffen. Dit zou natuurlijk zonde zijn van het geld!

Samen op zoek naar de juiste fiets

Betrek je tiener bij de aankoop. Tijdens zijn/haar tiener jaren zijn ze vaak erg onzeker. De verkeerde kleur kan een heel vervelend gevoel geven aan je kind waardoor hij/zij met veel minder plezier op de fiets sprint naar school. Door je kind te betrekken bij de aankoop kun je samen de beste fiets vinden en is zowel jouw tiener als jij zelf blij met de aankoop.

Kies de juiste fietsmaat of laat je goed adviseren!

Laat je goed adviseren over de fietsmaat. Kom bij ons in de winkel in Zutphen of Doetinchem langs en laat je adviseren over de juiste framemaat. Een te hoge fiets is gevaarlijk, maar een te lage fiets is ook niet goed. Denk vooraf ook al even goed na over waar de fiets voor gebruikt gaat worden en welke “extra’s” belangrijk zijn. Denk hierbij aan een achter-rek, voor-rek, soorten remmen, fietstassen en andere dingen. Het is ook slim om te kijken naar wat voor een afstanden er gefietst moeten worden. Wanneer je tiener namelijk elke dag een uur moet fietsen om op school te komen is het slim om te kijken naar een extreem goed zadel en snelbinders om zijn/haar tas op vast te zetten.

Mocht je meer hulp nodig hebben bij het uitzoeken van de perfecte fiets voor jouw tiener? Kom dan vooral langs in een van onze winkels.

Bart Spoked

administrator

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *