Onderhoud-fiets

Onderhoud en service bij Spoked

Als je net een nieuwe fiets hebt gekocht wil je er natuurlijk zeker van zijn dat hij niet zomaar uit elkaar valt. Een regelmatige servicebeurt voorkomt in veel gevallen reparaties. Als je een fiets bij Spoked koopt krijg je de eerste drie servicebeurten helemaal gratis. Op deze manier ga je meteen goed op start en zorgen wij ervoor dat je fiets in topconditie blijft.

Hoeveel onderhoud is er nodig voor je fiets?

Omdat elke fiets van andere kwaliteit is en iedereen een andere rijstijl heeft, kan het benodigde onderhoud erg verschillen van persoon tot persoon. Als je putjes en hobbeltjes op het wegdek vermijdt en voorzichtig met je fiets omgaat, is er een stuk minder onderhoud vereist. Bij aankoop van een nieuwe fiets raden wij aan om tussen 4 en 12 weken na het eerste gebruik de fiets een eerste keuring te geven. Na deze eerste periode is de fiets goed ingereden en heeft het vet zich goed verspreid tussen de lagers. Hiernaast is de fiets al redelijk op proef gesteld. Na deze periode raden wij aan elke 3 tot 6 maanden terug te komen voor een kleine onderhoudsbeurt. Tijdens deze onderhoudsbeurten worden kleine reparaties gedaan en wordt er gezorgd dat de fiets in best mogelijk staat blijft.

Wat voor onderhoud is er vereist?

Simpel onderhoud als het smeren van de ketting en remmen kunnen samen met het vastdraaien van schroefjes en het behouden van de juiste bandenspanning ervoor zorgen dat de beste rijervaring behouden blijft zodat je altijd zo soepel fietst zoals de eerste keer.

Ergens anders je fiets gekocht?

Ook als je je fiets bij een van onze concurrenten gekocht hebt blijf je natuurlijk van harte welkom je fiets bij ons te laten repareren. Bij onze vestigingen in Doetinchem en Zutphen staat er altijd een vakkundig team voor je klaar om je fiets snel en goed te repareren en van het benodigde onderhoud te voorzien. Wij repareren en onderhouden alle soorten fietsen!

Bart Spoked

administrator

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *