Waar moet je op letten als je een fiets gaat kopen?

Het kopen van een fiets gaat niet altijd vlekkeloos. Ondanks dat je bij bij de meeste verkopers van fietsen gewoon je geld terug kan krijgen, is voorkomen altijd beter dan genezen. Vandaar deze checklist zodat je de juiste keuze kan maken zonder dat je achteraf spijt krijgt van je aankoop.

Soort fiets

De soort fiets dat je nodig hebt is afhankelijk van wat je er mee doet. Gebruik je de fiets elke dag om een kwartier te fietsen of ben je een fanatieke wielrenner? Er zijn grofweg drie keuzes.

Toerfiets

Deze fiets is bedoeld voor (amateur)wielrenners. Eigenschappen van deze fiets zijn de sportieve zit, grote hoeveelheid versnellingen en de hydraulische velgremmen. Belangrijk aan een toerfiets is dat deze binnen kan staan. Niet alleen omdat deze fietsen in de meeste gevallen niet uit zijn gerust met een slot, maar omdat regenwater deze fiets gauw beschadigd. Bekijk ons aanbod toerfietsen hier.

Stadsfiets

De klassieke stadsfiets beschikt in veel gevallen over een terugtraprem en geen of weinig versnellingen. De fiets is echter wel gemaakt om zo lang mogelijk mee te gaan zonder dat onderhoud vereist is. Een belangrijke eigenschap van de stadsfiets is dat hij comfortabel door de stad kan fietsen zonder dat je er te veel naar om hoeft te kijken. Stadsfietsen zijn erg sterk gebouwd.

Luxe stadsfiets

De luxe stadsfiets is net als de normale stadsfiets erg stevig gebouwd. Het verschil is dat de luxe stadsfiets iets duurder is. Dit betaalt zich echter wel uit in de luxe opties die op deze fietsen zitten. Zo ben je in veel gevallen verzekerd van een ruime hoeveelheid versnellingen (vaak rond 7 of 8), heeft de fiets een goede vering, beschik je over een goede koplamp en ben je voorzien van goede handremmen.

Framemaat

De framemaat van de fiets meet hoe groot het frame (het kader van de fiets, meestal van staal of aluminium) is. Een normale fiets beschikt in de meeste gevallen over een framemaat van 28 inch. Bij kinderfietsen ligt dit lager

Spoked

Als je er toch achter komt dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt mag je bij Spoked je fiets binnen 14 dagen retourneren. Als je echt zeker wil weten dat je de juiste fiets koopt kan je het beste even langskomen bij een van onze winkels in Doetinchem of Zutphen. Hier kunnen wij je helpen de beste keuze te maken!

Bart Spoked

administrator

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *