Fietsen

Fiets je gezond!

Dat bewegen gezond voor je is weet iedereen wel. Toch doen we het veel te weinig. Met een paar kleine aanpassingen in je dagelijkse leven kun je heel makkelijk meer bewegen en gezonder leven. Benieuwd hoe precies? Lees dan snel verder.

Over het algemeen sporten wij Nederlanders veel minder dan andere landen. Grotendeels komt dit door het aantal zittende beroepen. Toch is het heel belangrijk om met beweging bezig te zijn. Door regelmatig bewegen val je natuurlijk af, maar houd je ook je hart en vaten gezond. Dit heeft alleen maar positief effect op jou als persoon. Zowel geestelijk als fysiek.

Pak eens de fiets naar het werk!

Nou is binnen sporten (in een sportschool) niet voor iedereen weggelegd. Denk daarom eens aan kleine veranderingen in je dagelijks leven zoals het fietsen naar je werk (of school). Naast dat het goed is voor je gezondheid scheelt het je vaak ook een hoop files en benzinegeld. Als je nou ook een mooie fietstas aanschaft kun je ook na het werk prima even langs de supermarkt rijden om daar een lekkere salade voor het avond eten te kopen zonder dat je weer de auto pakt. Vergeet niet, de kleine beetjes helpen al!

Even ontstressen

Na een lange werkdag is er niets fijner dan even ontstressen. Tijdens een lekkere fietstocht naar huis krijg je natuurlijk een hoop frisse lucht binnen waardoor je even lekker kunt ontspannen. Ze even een muziekje aan en voor je het weet is je hoofd weer leeg en kun je gezellig de avond beginnen! Elke dag een half uurtje bewegen kan er al voor zorgen dat je een hoop klachten kunt voorkomen. Het hoeft niet heel intensief te zijn, een paar keer extra de trap nemen in plaats van de lift of in plaats van de auto de fiets te pakken naar het werk kan voor jou het verschil al maken!

Bart Spoked

administrator

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *